“Jongeren moeten de kans krijgen om voor dit mooie en eerlijke vak te kiezen en te leren.”
De Butcher Academy is opgericht door Johan van Uden en twee collega’s met als doel het interesseren en aanleren van het slagersvak op authentieke wijze aan een jonge generatie. In de huidige tijd worden ambachtelijke vakken steeds belangrijker. Het is van belang om echte handenarbeid, vakkennis en vakmanschap weer terug te halen. Jongeren moeten de kans krijgen om voor dit mooie en eerlijke vak te kiezen en te leren. Zij zijn de slagers van de toekomst en zullen in contact staan met de consumenten en chefs; zij hebben de kans om de mooie verhalen van vlees door te vertellen en na te leven. The Butcher Academy is daarom een unieke kans om op ‘traditioneel grondige’ wijze het slagersambacht te leren. Denk aan uitbenen, worst maken, vlees snijden, adviseren en bereiden. Vier dagen per week de handen uit de mouwen en één dag studie. Door deze praktische invulling en goede begeleiding kunnen de toekomstige slagers vaardigheden aanleren waar menig (ervaren) slager jaloers op kan zijn.