Chateaubriand is gespecialiseerd in barbecue. Barbecueën kan tegenwoordig het hele jaar door en is niet compleet zonder een prachtig stuk vlees. Daarom bereiden we iedere dag verse producten voor op de bbq. Mooi lams- en kalfsvlees, entrecote, Cote de Boeuf en uitgebeende en gemarineerde kippendijen van Label Rouge, diverse burgers en soorten brochettes. Ook kreeften, zalm en zelf gepelde gamba’s kunt u bij Chateaubriand verkrijgen.
Daarnaast hebben we vegetarische en veganistische opties en bereiden we salades op bestelling. We helpen u graag met de organisatie en catering en vertellen u graag meer over de opties die wij bieden.
Barbecue
In de zomer (of winter) is het natuurlijk tijd voor barbecue, het zonnetje schijnt, er wordt rosé gedronken en lekker vlees gegrild op de bbq. Als u van plan bent om een barbecue te organiseren en uw gasten te verwennen, zit u bij Chateaubriand Heemstede precies goed. Barbecue is één van onze specialiteiten en wij kunnen dan ook met plezier een hele barbecue voor u organiseren en cateren. Vraag in de winkel of mail naar winkel@chateaubriand.nl voor meer informatie over de barbecue.
De barbecuetijd is een tijd van gezelligheid en creatief tafelen. Maar houd de veiligheid in acht. Jaarlijks gebeuren er teveel ongelukken rondom het barbecueën door onachtzaamheid. Hier volgen enkele tips.
Houtskoolbarbecue vullen met half briketten, half houtskool, aanmaakblokjes en beetje aanmaakvloeistof; aansteken met aansteker. Let op: NOOIT spiritus gebruiken.
Houd een emmer zand en aluminiumfolie bij de hand om eventueel open vuur snel te kunnen doven.
Zet een emmer koud water in de buurt om eventuele verbrandingen direct af te koelen.
Een aanwezige gasfles uit de volle zon houden.
Pas op voor loshangende kledingstukken. Gebruik altijd een schort of een sloof ter bescherming van uw kleren.
Gebruik het juiste barbecue gereedschap.
Neem uw tijd. Laat het vlees rustig en goed garen. Niet goed gegaard vlees kan darmstoornissen veroorzaken.
Laat de barbecue nooit onbeheerd achter, zeker niet met kinderen in de buurt.
Gooi de restkolen niet dezelfde avond in de afvalcontainer, laat ze afkoelen in de barbecue.