Beschrijving
Roquefort AOP Caves Baragnaudes.
Gemaakt van de rauw melkse lentemelk van de schapen die het eerste jonge gras weer eten.
Aan de melk wordt de ouderwetse Penicillium Roqueforti toegevoegd, en niet, zoals vele andere soorten Roquefort, met een combinatie van 5
verschillende soorten schimmel (voor de houdbaarheid, stevigheid, blauwe kleur etc.)
Na een rijpingsperiode van 4 tot 5 maanden, worden ze gekeurd en dan wordt gemiddeld één op de zes kazen goed genoeg bevonden
om de naam 'Caves Baragnaudes' te mogen dragen.
De blauwaderkaas uit Roquefort kreeg, na veel rechtszaken, in 1925 als eerste Franse kaassoort een AOC-toekenning. De Roquefort AOP mag
sindsdien alléén ontstaan in de grotten van de gemeente Roquefort, waar ze ook geconserveerd en verpakt dienen te worden. Zelfs de koelruimtes
die worden gebruikt voor opslag van de Roquefort AOP dienen binnen de gemeentegrenzen van Roquefort gelegen te zijn.
De pittige en iets ziltige Roquefort combineert u het beste met een zoete, witte dessertwijn zoals een Sauternes of, leuker nog, een witte
Pineau des Charentes.
Informatie verkregen van mijn goede vriendin Betty koster van L' Amuse