Fonds & Sauzen

We zijn ongeveer 10 jaar geleden begonnen met het maken van eigen sauzen en fonds (bouillon).

Lees meer ⋙
Verfijn resultaten

We zijn ongeveer 10 jaar geleden begonnen met het maken van eigen sauzen en fonds (bouillon). Het idee ontstond omdat er telkens veel botten overbleven en die werden vervolgens weggegooid of niet gebruikt, dat is zonde en nergens voor nodig, want alles van het dier moet zoveel mogelijk gebruikt worden.
Nu 10 jaar later kan je je geen Chateaubriand voorstellen zonder de wand met huisgemaakte sauzen en fonds.

We gebruiken alleen maar botten van de dieren die we zelf uitbenen, hier wordt niets aan toegevoegd. Het is een pure saus of fond die u zelf nog verder kunt inkoken om een sterkere smaak te verkrijgen.
De basissauzen die wij verkopen kunt u nog verder aanvullen met bijv. verse peper of port, u kunt er alle kanten mee op.

De potten worden gevuld tot ongeveer één centimeter onder de rand (er moet een lege ruimte overblijven om vacuüm te kunnen trekken). De oven wordt op 98°C gezet en de potjes worden ondersteboven in een uitlekbak gezet. Ze gaan voor twee uur in de oven. Door deze methode worden alle bacteriën gedood en kan het potje minstens twee jaar houdbaar blijven buiten de koelkast. Wanneer de potjes eenmaal geopend zijn kunnen deze nog twee weken goed blijven in de koelkast. Er komen geen conserveermiddelen bij kijken, het is puur een techniek met de oven.